onsdag 16 mars 2016

Universitet och verksamhetsutveckling?

att läsa vidare

När jag avslutade mina studier på universitetet i Januari 2011 visste jag att jag någon gång skulle komma tillbaka, men jag kunde inte då tänka mig att detta skulle ske inom bara några år. Under våren 2014 kom suget för att läsa vidare och hösten 2014 så var jag tillbaka på universitetet på en kurs i Systematiskt kvalitetsarbete. Detta var en kurs jag valt att läsa för att jag verkligen var intresserad av ämnet och var villig att ta tjänstledigt någon dag i månaden för att ha möjlighet att gå på den. Efter det var jag fast... igen. fast den här gången på lite lugnare tempo vid sidan av mitt vanliga jobb. Systematiskt kvalitetsarbete med hjälp av digitala medel har varit något som lockat och intresserat mig sedan jag satte foten på min första arbetsplats. Då framförallt som hjälpmedel för utveckling av verksamhet och min egen praktik. 

Kursen i systematiskt kvalitetsarbete stärkte mitt intresse för verksamhetsutveckling och ledde mig till att under höstterminen 2015 påbörja ytterligare två kurser. 
Den ena en kurs i Handledarskap med riktning mot LLU´s uppdrag i förskola och skola (sträckte sig under höstterminen) och den andra Pedagogista-utbildning; Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare i förskola och skola. (Erbjöd påbyggnad under våren som jag nu går). 
Två otroligt lika men ändå väldigt olika kurser. 
Att läsa vidare samtidigt som man arbetar har för mig varit stundvis kämpigt men samtidigt otroligt givande och jag har inte för en sekund ångrat att jag valt att läsa de kurser jag valt och mitt intresse för verksamhetsutveckling blir starkare och starkare ju mer jag läser. 
Men ny kunskap väcker nya frågor och jag skulle nog också vilja påstå att det finns stunder under mina studier där jag känner mig mer förvirrad än någonsin. Både vad gäller verksamhet och min egen profession. Känslan av att inte räcka till och insikten av att det alltid finns mer att läsa och lära kan stundvis vara överväldigande. 

Med allt detta sagt hoppas jag kunna dela en ”serie” inlägg på bloggen rörande min process och utveckling inom pedagogisk handledning och verksamhetsutveckling med hjälp av digitala hjälpmedel. Min förhoppning är att jag skall dela med mig framgångar såväl som motgångar. Framförallt för min egen skull för att synliggöra min egen process men kanske kan det även hjälpa och inspirera andra,  någon kanske kan lära sig av mina misstag. 

Min ambition är att bloggen nu skall uppdateras en gång i veckan. Dels med inlägg om verksamhetsutveckling men också inlägg om tips och trix i den digitala världen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar